Skip to content

HR Business Consultant

Utrecht

Functieomschrijving

Wil jij:

→ direct contact met kritische en inspirerende founders en hen challengen en adviseren om hun organisatie uniek en aantrekkelijk te maken voor de beste mensen?

→ aan de start staan van een organisatie die tot bloei komt en waar snelheid en jouw expertise het verschil maakt?

→ jezelf constant uitdagen; zwemmen in je stretchzone vind je verslavend?

→ je verdiepen in het gedrag van mensen en zoek je verdieping in onderwerpen als: leiderschap, cultuur en motivatie.


4 X “JA”? Then we’ve got you covered! 


People Partner bij de klant

Als VIE’er ben je multi-inzetbaar bij de klant op het gebied van HR. Je wordt onderdeel van het team en verantwoordelijk voor hun People & Culture strategie en uitvoering daarvan. Dat kan bij ons in de vorm van tweede samenwerkvormen:

- We are your People Partner:
In deze samenwerking zijn we volledige verantwoordelijk voor een soepele dagelijkse gang van zaken als het doorvoeren van vernieuwing in HR-processen. Neem hier een kijkje in de keuken: business case.


- We do People projects:
Daarnaast maken we bij klanten ook impact door de uitvoering van HR-projecten. Deze projecten hebben een duidelijke kop en staart. Jij leidt het project en tilt HR bij de klant naar een hoger niveau. Benieuwd naar een voorbeeld van een consultancy project? Check dan de volgende business case.


Wie wij zijn:

We zijn niet zomaar een organisatie. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot dé People & Culture expert voor snelgroeiende bedrijven in Nederland. Dat levert mooie namen op om voor te mogen werken als: Protix, Plotwise, Mosa Meat en Mollie.
Ook intern is onze expertise voelbaar, wij weten hoe je met mensen om moet gaan en hoe je een fijne werkcultuur creëert. Met een HR-goeroe als Wendy van Ierschot aan het roer blijven wij voorop lopen in de markt.

Vereisten

People partner binnen VIE

Jij bent de toekomst en daar investeren wij graag in. Dat doen wij in de vorm van: trainingen, intervisie, bila’s, samenwerking en coaching. En bovenal: vertrouwen. Wij zorgen voor een veilig leerklimaat waarin jij je authentieke zelf kan ontdekken. Dat vraagt van jou om: te willen investeren in je ontwikkeling, open te staan voor feedback, emoties uit te spreken en een positief mensbeeld.
Naast je externe rol, heeft iedereen binnen VIE een interne rol. Samen bouwen we aan VIE. Hierbij laat je ondernemerschap zien en kan jij je stempel drukken op de toekomst van VIE People. Daarnaast is er genoeg ruimte om tijd te investeren in elkaar: teamuitje, team meetings, wekelijkse kantoordagen, borrels en weekendjes weg.


Wat breng jij?

 • Energie om snel te schakelen tussen verschillende opdrachtgevers, de korte lijnen en de relatie opbouwen (en behouden) met nieuwe, potentiële en bestaande klanten

 • Ervaring met werken in projecten, het kijken vanuit verschillende perspectieven naar een People & Culture vraagstuk en als het even kan heb jij ook al eens een Tech tool geïmplementeerd.

 • Je gaat ondernemend te werk, pakt eigenaarschap en runt daarmee je eigen toko.

 • Een overzichtelijke agenda; structuur in je werkzaamheden; stakeholders en klanten die goed op de hoogte zijn van wat je wanneer en waar doet.

 • De nieuwsgierigheid en durf om altijd de vraag achter de vraag te blijven stellen en als je er niet uitkomt hulp te vragen.

 • Je kan je vinden in onze kernwaarden; samen doen, oprecht direct en beter maken.


Wat bieden wij?

 • Een team met 9 collega’s in Utrecht (50+ VIE breed) die gezamenlijk toch al snel 60 jaar aan HR-ervaring hebben. Doe er je voordeel mee;

 • De kans om bij verschillende snelgroeiende bedrijven ervaring op te doen en daarbij rechtstreeks te schakelen met inspirerende ondernemers;

 • Ruimte om je in te zetten voor goede doelen of vrijwilligerswerk te doen;

 • De flexibiliteit om de nationale verlofdagen op momenten in te zetten die voor jou belangrijk zijn;

 • Je staat zelf aan het roer van je agenda, dus hebt veel eigen regie in waar en wanneer je werkt;

 • De mogelijkheid om door te groeien naar development coach van collega’s, in het salesteam plaats te nemen, zelf een nieuwe locatie te starten of wellicht wil jij je wel helemaal verdiepen in het geven van trainingen en teamsessies, ontwikkelmogelijkheden genoeg;

 • En natuurlijk een salaris (dat ligt tussen de €3.500 en €4.700 bruto per maand op basis van relevante werkervaring) en kijk hier voor alle andere voorwaarden.


Interesse?

Bij VIE People zijn we altijd bezig met innovatie en (HR)tech. Om nog beter te kunnen zien of jij een match bent, hoef je geen sollicitatiebrief te schrijven maar beantwoord je een aantal vragen en speel je een aantal games. Heb je nog vragen of drink je liever eerst informeel een kopje koffie, neem dan contact op met één van onze HR Business consultants, Nighel de Horde, via Nighel@viepeople.com of 06-57498182.


of