Skip to content

HR Business Consultant

Nederland, Zuid-Holland, Rotterdam

Functieomschrijving

Voor ons team in Rotterdam zijn we op zoek naar een HR Business Consultant. Je adviseert founders en managers van Scale-ups op het gebied van People & Culture!


Jij doet wat werkt!

Als Business Consultant binnen VIE People ben je dé HR partner voor innovatieve klanten zoals Solarplaza, Plotwise, Protix, Bluedesk CRM, & LeydenJar.


De VIE way of working

Samen doen, oprecht direct en beter maken zijn kernwaarden die centraal staan in werken bij VIE People. Met deze insteek maak je elke dag het verschil bij onze klanten. Werken bij de klant doe je op twee manieren:


1. Co Sourcing

Als VIE’er vorm je de HR afdeling van de klant. Je bent onderdeel van het team en gaat naar hun kantoor. Naast operationele onderwerpen ben je strategisch sparringpartner voor het MT. Benieuwd naar co sourcing in de praktijk, check de volgende business case.


2. Projecten

Daarnaast maken we bij klanten ook impact op een specifiek onderwerp. Deze projecten hebben een duidelijke kop en staart. Jij leidt het project en tilt HR bij de klant naar een hoger niveau. Benieuwd naar een project in de praktijk, check de volgende business case.


Je werkt zelfstandig bij klanten en beschikt over een heel team van HR professionals op de achtergrond. Je neemt de lead, werkt samen met andere VIE’ers, of begeleid hen bij projecten en maakt dagelijks impact bij innovatieve scale-ups.

Wij zijn zelf ook een scale-up. Daarom draag je niet alleen bij aan de groei van onze klanten, maar bouw je ook aan de groei van VIE People zelf door per kwartaal te werken aan concrete doelen. Hierbij laat je ondernemerschap zien en kan je direct je stempel drukken op de toekomst van VIE People.

Vereisten

Wie ben jij en wat breng je mee?

Kort maar krachtig:

 • Je kijkt vanuit verschillende perspectieven naar een vraagstuk; je verplaatst je in de medewerker, organisatie, ondernemer en klant en neemt dit mee in je advies.
 • Ervaring met werken in projecten; in een leidende rol of als onderdeel van het project. Wat wij belangrijk vinden is dat je kan overzien wat er moet gebeuren en je de juiste mensen kan aanhaken. Hiermee creëer je draagvlak en bouw je relaties op met de juiste mensen.
 • Je bent pro-actief, pakt zelf zaken aan en levert op. Van fouten maken leer je en geeft energie om weer door te gaan.
 • HR kennis en ervaring is mooi meegenomen. Nog geen HR basis maar wel ambitie? Ook dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.


Wat bieden we?

 • Een bruto maandsalaris tussen de €3.000,- en €4.500,- afhankelijk van je werkervaring.
 • Een pensioenregeling, NS business card en vrijheid in het werk.
 • Training- en opleidingsprogramma, via onze eigen VIE Academy + een eigen interne development coach.
 • Een enthousiast team met een goede werksfeer (VIE People scoort een 8,5 op Engagement).
 • Maandelijkse meetings met kennisdeling, vieren van successen, verbeteren van processen en nieuwe kwartaal ROCK's bepalen.
 • Werken bij een B Corp gecertificeerde organisatie.
 • De beste werkplek, naast Rotterdam Centraal, in CIC, de scale-up hub van Rotterdam. Snacks, games, nap-pods; it’s there.
Nederland, Zuid-Holland, Rotterdam

of